Dit zijn de voordelen van Reiki als je reuma hebt

05-07-2024

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van energiehealing die oorspronkelijk uit Japan komt. Mensen gebruiken het vaak om pijn te verlichten en stress te verminderen. Maar kan het ook effectief zijn bij reuma?

Reumatoïde artritis en Reiki

Mensen met RA ervaren vaak veel pijn die dagelijks aanwezig kan zijn. Reiki kan mogelijk helpen bij het verlichten van deze pijn.

 1. Pijnverlichting
  Reiki werkt door energie door het lichaam te laten stromen, wat kan helpen om spanningen te verminderen. Hierdoor kan pijn in de gewrichten afnemen, wat de dagelijkse pijn bij RA kan verzachten.
 2. Verminderen van stress
  Stress verergert vaak de symptomen van RA. Reiki kan helpen stress te verminderen door ontspanning te bevorderen. Minder stress kan leiden tot minder ontstekingen, wat indirect de pijn van RA kan verminderen.
 3. Verbeterde slaap
  Reiki bevordert diepe ontspanning, wat kan leiden tot een betere slaap. Goede slaap is essentieel voor mensen met RA omdat het het lichaam helpt te herstellen. Een betere slaap kan pijn en stijfheid in de gewrichten verminderen.

Artrose en Reiki

Artrose is een andere veelvoorkomende vorm van reuma, die ontstaat door slijtage van de gewrichten. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid. Kan Reiki helpen bij artrose?

 1. Verlichting van gewrichtspijn
  Mensen met artrose melden soms dat Reiki de pijn verlicht. Door energie door het lichaam te laten stromen, kunnen spanningen afnemen. Dit kan de pijn in de gewrichten verminderen en de dagelijkse last verlichten.
 2. Ontspanning van spieren
  Reiki kan helpen om spieren rond de aangetaste gewrichten te ontspannen. Ontspannen spieren kunnen bijdragen aan betere beweeglijkheid, wat kan leiden tot minder pijn en stijfheid.
 3. Algemeen welzijn
  Reiki bevordert een gevoel van welzijn, wat belangrijk kan zijn voor mensen met chronische aandoeningen zoals artrose. Een beter gevoel van welzijn kan helpen om de dagelijkse uitdagingen van artrose aan te pakken en het leven aangenamer te maken.

Echte en denkbeeldige pijn

Pijn is een complex en kan zowel fysiek als psychologisch zijn. Bij reuma ervaren mensen vaak beide vormen van pijn. Reiki kan mogelijk helpen bij zowel fysieke en ingebeelde pijn.

 1. Fysieke pijn
  Fysieke pijn komt door ontstekingen en schade aan de gewrichten. Reiki kan helpen deze pijn te verlichten door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress, wat de algehele pijn kan verzachten.
 2. Denkbeeldige pijn
  Denkbeeldige pijn is niet minder echt en komt voort uit angst, stress en zorgen. Reiki helpt om deze mentale spanningen te verminderen, waardoor de algehele pijnbeleving kan afnemen.

Hoe Reiki kan helpen

Er zijn verschillende manieren waarop Reiki kan helpen bij reuma. Hieronder een opsomming van enkele mogelijke voordelen:

 • Verlichting van fysieke pijn
 • Vermindering van stress en angst
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Ontspanning van spieren
 • Algemeen gevoel van welzijn

Deze voordelen kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma.

Is Reiki effectief?

Reiki vervangt geen medische behandelingen. Maar het kan wel een waardevolle aanvulling zijn. Veel mensen met reuma melden positieve effecten, vooral bij het verlichten van pijn en het verbeteren van welzijn.

Dus, werkt Reiki om pijn te verlichten bij reuma? Voor sommigen lijkt het zo te zijn. Reiki kan een goede aanvulling zijn op andere behandelingen en helpen om het dagelijks leven draaglijker te maken.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.